1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Medicijn dood corona binnen 48 uur

Discussie in 'Nieuws' gestart door joepmeloen, 6 apr 2020.

Deel Deze Pagina

 1. Het medicijn – dat nu gebruikt wordt om parasieten te bestrijden – lijkt in ieder geval in het laboratorium veelbelovend.

  Tot die conclusie komen onderzoekers van Monash University nadat ze het middel in het laboratorium loslieten op cellen die met het virus geïnfecteerd waren. De experimenten wijzen uit dat het middel het virus binnen 48 uur kan doden. “We ontdekten dat een enkele dosis in 48 uur tijd in feite al het virale DNA verwijderde en dat er zelfs na 24 uur al sprake was van een significante afname van het virus,” aldus onderzoeker Kylie Wagstaff.

  Meer onderzoek
  Of dit dan de behandeling is waar talloze patiënten wereldwijd naar smachten? Die conclusie zul je Wagstaff nog niet zo snel horen trekken. Het is namelijk belangrijk om je te realiseren dat deze resultaten enkel in het laboratorium geboekt zijn. Of het middel in vivo – oftewel in het menselijk lichaam – hetzelfde resultaat heeft, is nog onduidelijk. “We moeten nu uitzoeken of de dosis waarin je het aan mensen kunt toedienen, effectief is. Dat is de volgende stap.”


  Over ivermectine
  Wagstaff en collega’s bogen zich al snel nadat het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 tot een pandemie uitgroeide, over het betreffende geneesmiddel: ivermectine. Het medicijn wordt nu ingezet om parasieten te bestrijden. Zo krijgen mensen het bijvoorbeeld voorgeschreven bij worminfecties. Maar eerdere studies hebben al uitgewezen dat het in vitro – oftewel buiten het lichaam, in kweekculturen in het lab – ook wel raad weet met een breed scala aan virussen, waaronder zika en het influenzavirus. En dat bracht Wagstaff en collega’s op het idee om het middel ook los te laten op het nieuwe coronavirus.

  Hoe werkt het?
  Het levert in ieder geval in het laboratorium veelbelovende resultaten op. Hoe het middel in de petrischaaltjes van Wagstaff en collega’s precies afrekent met het virus is niet onderzocht. Maar de wetenschappers hebben daar – afgaand op wat ze het middel eerder met andere virussen hebben zien doen – wel ideeën over. Ons immuunsysteem maakt normaliter korte metten met lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen. Om toch cellen te kunnen infecteren, onderdrukt het nieuwe coronavirus die immuunrespons, waardoor onze cellen er minder goed in slagen om het virus op te ruimen. En ivermectine lijkt er kort gezegd voor te zorgen dat het virus er niet meer in slaagt om onze cellen ervan te weerhouden het virus op te ruimen.

  Vervolgonderzoek
  Als uit vervolgonderzoek blijkt dat het middel ook in het menselijk lichaam wel raad weet met SARS-CoV-2 dan kan het in theorie snel gaan. Omdat ivermectine al een bestaand en dus goedgekeurd en veilig bevonden medicijn is, kan het in principe snel worden ingezet om geïnfecteerde patiënten te behandelen. Zover is het echter nog niet, zo blijven Wagstaff en collega’s benadrukken. Eerst moet er in het laboratorium nog meer onderzoek worden gedaan en dan pas kan er na worden gedacht over klinisch onderzoek, waarbij het middel op mensen wordt getest. En om dat alles mogelijk te maken, is heel dringend geld nodig.

  Bron:

  https://www.scientias.nl/medicijn-gevonden-dat-het-nieuwe-coronavirus-binnen-48-uur-doodt/
   

Deel Deze Pagina