1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De oekies tegen de rusjetskies

Discussie in 'Nieuws' gestart door joepmeloen, 25 apr 2022.

Deel Deze Pagina

 1. Jeetje dat ik nog een oorlog "dicht bij huis" mee ging maken in mijn confortabele leventje... nouja af en toe weet ik niet hoe ik in m'n rolstoel moet zitten. Dat dicht bij huis staat tussen haakjes want ik heb als beroeps-militair in 1994 meegevochten in... meer mag ik officieel niet zeggen geloof ik dus voor de zekerheid doe ik dat dan ook maar niet. Het doet er eigenlijk ook niet veel meer toe, de vriendschappelijke kogel heeft twee ruggenwervels versplintert, maar ondanks de goede zorg van de medic het overleefd...
  De kogel was 'friendly fire' afgeschoten door een burger notebenen die het verschil niet zag tussen mij en de vijand.
  Afijn ik lees veel op nujij de reacties van de mensen en dat doet pijn. Een van de reacties is dat het volk heldhaftig de wapens toegeworpen kreeg door de president. Elke man moet vechten voor z'n land, hier is een wapen, een kleine uitleg en veel plezier...
  Voor de vrouwen hier zijn instructies en maak molotov cocktails, succes...
  Het probleen is echter dat dese burgers meer schade berokken dan de vijand tegenhouden, maar dat laten ze op hier op het nieuws niet zien. Een goed voorbeeldje is een convooi tanks dienachter elkaar aan rijden. Een burger gooit een molotov cocktail op een Russiche tank in het midden, die naar de kant word gereden, einde filmpje, applaus vanuit de NOS.
  Maar de wereld draaid verder en ondanks dat het filmpje is afgelopen gast de werkelijkheid door. De middelste tank rijd naar de kant, de twee tanks er achter richten zich op de molotov gooier en schieten hem aan flarden... de tank die in brand staat dooft langzaam uit, sluit zich weer aan in het convooi en tuft ongedeerd verder.
  Moraal van het verhaal, burger dode die niets heeft bijgedragen de vijand te stoppen.
  Groepje burgerd ieder met een geweer, lopen over straat, het is een beetje schenerig, zien iemand in uniform en beginnen meteen te schieten uit angst of ontwetendheid, twee militairen gedood die aan dezelfde kant stonden. Ze deden een rondje, zagen de groep burgers en zonder te beseffen dat ze voor de vijand aangezien konden worden, zijn ze ter plekke doorzeeft met kogels.
  Dat zijn zaken waar de nos niet over bericht, waar het publiek geen enkele weet van heeft, die zien deze burgers al helden, die vechten voor onze vrijheden. Wel bijzonder dat je iemand anders laat opofferen zodat je zelf vrij kunt zijn, dat zal wel iets christelijks zijn? Maar dan alsnog, is er de discussienover vrijheden en democratie, iets dat Oekraine nog niet genoeg bezit om lid te kunnen worden van de EU. Teminste, als het aan de grote eu baad ligt worden ze morgen al lid. Hier heb je een vragen lijst, doe een zielig verhaaltje en we zullen we je met open arme ontvang in het geweldige europa. Nu je land toch in puin ligt... meteen de euro muntjes invoeren en hier is alvast een zak met tig miljard voor de wederopbouw.
  Maar goed we dwalen af, Oekrainse burgers worden per bosjes neergeschoten, volgens de media, Russen plegen oologs misdade, russen zijn het uitschot... maar mensen, nuanceer het toch gewoon, die Russische soldaten doen ook gewoon wat ze opgekregen hebben om te doen, doen ze dat niet dsn hebben ze een probleem... daarbij de Oekrainse Militairen verschuilen zich tussen de burgers, in ziekenhuizen, in scholen... dus nee niet alles wasr burgers of civiele zaken beschoten worden is meteen het oorlogs recht van toepassing. Daatnaast doet de media net alsof de hele wereld tegen Rusland is... de westerse arrogantie. Nee alleen eu, en niet eens de gehele eu is tegen Rusland. Duitsland ziet z'n glas fabrieken al naar de knoppen gaan als er geen gas meer binnen komt door de boycot. Maar onze grote broer aan de andere kant van de oceaan slaat nog even een record aan Russisch gas en kolen in, waar de eu roept om te stoppen met Russische import want zo word de oorlog gefinancierd... huh ja?
  Wie gaat Europa financieren als mensen hier honger en kou gaan krijgen? Die paar moraal trollen die roepen vrijheid heeft een prijs... trekken die hen portomonee? Of roepen die weer als eerste dat ze honger hebben...
   
  Laatst bewerkt: 26 apr 2022

Deel Deze Pagina